Lars Lönnberg skriver om

de fyra m:n ~ människor, musik, möten, m.m…

Fantastisk funk i Örebro

Paulo Mendonca och Örebrobandet The Lassar Unit bjöd på fantastisk funk. Foto: Anneli Lindblad

– Bandet kan mina låtar bättre än mig, sa Paulo Mendonca inför konserten på Harry’s i Örebro den 16 juni. Örebrobandet The Lassar Unit backade upp världsartisten och gitarristen inför ett 300-tal personer. Kvällen bjöd på svängig funkrock med många bra improvisationer.

ÖREBRO Fredrik Larsson, trummisen i Lassar Unit, kompade Mendonca tidigare i år när han gästade Örebro för en kort promotionkonsert för en ljudanläggning. Tycke uppstod och under lördagen träffades de igen för repetitioner med hela bandet, för att sedan samma kväll köra en konsert. Bandet visade sig vara imponerande samspelta och hade ett gott självförtroende i de musikaliskt krävande låtarna. Konserten inleddes med härliga Hammond orgeltoner i ”If you come to party” från plattan 11PM, som följdes av  ”Just in Case” från det mycket rosade albumet Different Phases.

– Paulo kör ju oftast på trio utan keyboard i vanliga fall. Så det var jäkligt kul att han gav så mycket utrymme till orgelsolon under kvällen, sa keyboardisten Thomas Lassar efter konserten. Låten Brother dök upp ungefär i mitten av kvällen och den bjöd på riktigt snyggt och smakfullt solospel av basisten Daniel Lykkeklev.

– Jag fattade väl att vi inte skulle gå tillbaka in i låten när Paulo inte gick till micken efter det ordinarie bassolot. Så det blev en solovers till som jag fick köra på egen hand. Men det var bara kul. Paulo poängterade ju på repet innan att vi skulle sätta vår prägel på låtarna, och det fick vi ju verkligen göra.

– Har man något att visa upp så ska man göra det, och det har det här bandet helt klart, sa Mendonca och slog ut med öppna armar mot killarna i bandet efter konserten. Paulo berättar att hans ordinarie basist vid ett tillfälle för många år sedan blev magsjuk under en turné i Schweiz. En kille från Los Angeles fick flygas in för att de skulle kunna fullfölja Europaturnén.

– Men det behövs ju inte göras längre, jag vet ju vart jag ska ringa nu.

Tre plattor hann Mendonca med under nittiotalet innan han gjorde en längre paus från musiken. Men nu är han aktuell igen med nytt album. Inspelningar har pågått under hela våren och fortsätter fram till det beräknade skivsläppet i oktober.

Paulo Mendonca jobbar vidare med nya plattan under sommaren. Foto: Anneli Lindblad

– Nänä, ingen semester här inte, jag fortsätter med gitarr- och sångpålägg under sommaren. Det händer magiska grejer med gitarrspelet i studion och det känns riktigt bra. Känslan ”shit-vart-fan-kom-det-där-ifrån” dyker upp hela tiden när jag lirar. Och det är minsann inget man plockar fram ur en hatt bara sådär. Plattan får ta den tid det tar och skivbolaget är med på det, säger Paulo som är mycket nöjd med samarbetet. Just nu mixas några nya låtar i legendariska EastWest Studios i Los Angeles, Kalifornien, USA. Studion där bl.a. ”Sabbath Bloody Sabbath” spelades in och mixades en gång i tiden.

Fler låtar från konserten i Örebro, 16.06.2012:

 

Smakprov från pågående mixning i Kalifornien, källa Maxe Axelsson MD of Pama music group:

”Några av våra bästa Svenska musiker, ja då blir det så här illa 🙂 Kommer bli en grym platta !!” Maxe Axelsson

En kommentar på “Fantastisk funk i Örebro

  1. Pingback: Funk | scaredlikehell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på 28 juni, 2012 by i musik.

Navigation

%d bloggare gillar detta: